SUCCESSEN

Wil jij weten wat wij allemaal bereiken met "onze kids?" Lees dan onze succesverhalen eens door!

Deze jongeman kwam ergens in januari voor JaMaRa rekenen. Hij zit in groep 5 en hij liep vast op rekengebied. We zijn met JaMaRa aan de slag gegaan en zie hier hoe goed het nu gaat in de klas! Super toch?


Of wat dacht je van deze topper! Een jongen die zo graag naar de MAVO wilde maar nét iets tekort kwam op het gebied van begrijpend lezen. Met hem ging ik aan de slag met de visuele screening & training. Een paar maanden werd er dagelijks geoefend en dit is beloond. 


Het ene kind omdat lezen of rekenen een dingetje is, een ander kind komt omdat het last heeft van zijn prikkelverwerking. Deze lieve jongeman kwam eigenlijk voor beiden. Daarnaast liep het op school in het begin ook echt niet goed en in goed overleg is toen besloten om de druk van de ketel te halen. Dit was wat hij nodig had want al gauw ging het zelfvertrouwen van dit jochie de goede kant op! Last van een vol hoofd had hij soms nog wel dus deden we een Acces Bars behandeling. Heerlijk vond hij het en zijn hoofdje was meteen een stuk leger!


In groep 3 zit hij, concentreren en luisteren naar instructies zijn pittig voor hem. Hij laat zich makkelijk afleiden wat zijn prestaties in de weg zit. Samen met ouders zijn we gaan kijken of er nog reflexen in de weg zaten en hoe zijn oogsamenwerking is. Hier was nog winst te behalen dus meteen na de screening gingen we aan de slag met het integreren van deze reflexen en later begonnen we de oogtraining. Na een maand of 2 begonnen we vooruitgang te zien! En dan wordt ineens alles makkelijker!


Rekenen was een dingetje voor deze jongeman. Een laag zelfbeeld ontwikkelde hij hierdoor ook en dus werd het tijd om het over een andere boeg te gooien. 

Moeder meldde haar kind aan en uit de screening haalde ik inderdaad een achterstand op rekengebied. Dit moest aangepakt worden anders zou deze kerel nooit op niveau komen. 4 maanden werd er iedere dag trouw geoefend, kwam hij iedere 3 weken langs om te laten kijken hoe het ging en om nieuwe stappen te leren. En ineens viel het kwartje... Hij ging maar liefst 1 schooljaar en 7 schoolmaanden vooruit. Dat zijn bijna 2 schooljaren!! Bizar hé?!?


Niet alleen de kinderen gaan hier vooruit! Ik investeer ook graag in mijn eigen ontwikkeling ;)

Zo volgde ik 20 april jl. de training Acces Bars, een training waar ik al veel over gehoord hoort maar nog niet gedaan had. Nou, met geen pen te beschrijven wat dit me gebracht heeft! Rust in hart en hoofd was wat het me bracht maar ook kostte het me geen inspanning om me te ontspannen. Want dat is voor mij af en toe nog wel een dingetje. Altijd sta ik "aan" en sinds Acces Bars voel ik beter wat ik nodig heb!

Acces Bars geef ik aan kinderen en volwassenen. Meer lezen? Check deze pagina!