HSP/ hoogsensitief/ hooggevoelig/ nieuwetijdskinderen

Verschillende benamingen met dezelfde betekenis.

Hooggevoelige mensen zijn mensen die prikkels intens verwerken. Ze nemen hun omgeving dieper en meer waar met al hun zintuigen.


Ze lezen de onzichtbare wereld van gevoelens, stemmingen en energieën 
 Ze nemen "de binnenkant" makkelijker waar!

Ze laten zich niet misleiden door uiterlijk gedrag dat niet strookt met wat er zich innerlijk afspeelt

ZE VOELEN JE!

In de wereld van hoogsensitiviteit hebben we 4 vormen
* Emotioneel
* Lichamelijk
* Sprititueel
* Mentaal

Ieder mens is anders dus je kunt van iedere vorm iets hebben. Meestal overheerst er één.

Diagnose?

Nee, hooggevoelig is geen diagnose. Hooggevoeligheid is een karaktereigenschap. Soms is deze makkelijk, maar soms kan hij ook lastig zijn.

We zullen onze kinderen, maar ook onszelf, moeten leren er goed mee om te gaan zodat we het niet als last gaan ervaren. 

Waar kunnen wij mee helpen?

Als ik kinderen/ volwassenen ontmoet dan wil ik eerst weten wat jullie van me verwachten en wat jullie precieze hulpvraag is. Iedere vraag is namelijk anders. We bespreken dit middels een kennismakingsgesprek.

Mijn werkwijze zal misschien net een tikkeltje anders zijn dan die van anderen maar met een reden.
Mijn eigen kinderen, beiden hsp, spiegelen me de hele dag door. Ze raken me met hun uitspraken en eigenschappen. De ene vindt het lastig voor zichzelf op te komen, de ander heeft het hart op de tong en is eigenwijs. Ze raken me! Het raakten me dat ze op sommige vlakken "anders" zijn dan anderen. 

Toen ik er echter achter kwam dat ze me spiegelen ging ik me erin verdiepen. Ik kwam erachter dat het pijnpunten van mezelf zijn. Mijn eigen kinderen willen me laten weten dat ik oké ben en dat ik er ook toedoe. Sindsdien is de band tussen mijn kinderen vele malen eerlijker en vele malen fijner. (Niet dat er nooit ruzie is hoor ;) 

Ik ben dus niet met mijn eigen kinderen alleen aan de slag gegaan maar ook met mezelf. Dit wil ik ouders daarom ook aanbieden. Ze hebben het immers niet van een vreemde.
. Gaandeweg de sessies zullen deze spiegelpunten steeds helderder worden. Dat betekent dan ook dat ik graag met ouders rond de tafel ga om hier wat op in te zoomen. De sessie `nieuwetijdsouders` kan hier zeer helpend bij zijn. Voordat we deze sessie ingaan ga ik eerst zelf aan de slag middels het lezen van een foto van jullie kind. Dit lezen lijkt vreemd maar voor mij is het inmiddels doodnormaal. Vergelijk het met het oppikken van andermans emoties, dat doen veel hoogsensitieve mensen automatisch.  Ik schrijf op wat ik voel en zal dit tijdens deze sessie met jullie bespreken. 

Ik ben geen betweter! Ik heb niet de kant en klare oplossing, er bestaat geen oplossing namelijk als je kijkt naar spiegelen. Het enige wat jouw kind jou toewenst, is hetzelfde dat wat jij jouw kind toewenst. Vergeet dat nooit! 

Access Bars

Bij de meeste mensen zetten we Access Bars in. Access Bars is een energetische behandeling die juist voor hooggevoelige mensen heel prettig is. Belangrijk is namelijk dat een hooggevoelige zo dicht mogelijk bij hun eigen kern komt zodat ze meer vanuit hun gevoel kunnen leven.


Ik zie het als een ui die je pelt. Een ui heeft verschillende lagen, een dikke laag, dan een dun laagje enz. Iedere behandeling kom je dichterbij die kern. De gevolgen hiervan zijn dat je je opgeruimder voelt, meer rust in je lijf en hoofd zult ervaren, minder piekergedachten hebt, beter en dieper slaapt en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het fijne van deze behandeling is ook nog dat je alleen maar op de behandeltafel onder een dekentje ligt en ik die jouw hoofd lichtjes aanraakt. Kinderen hoeven dus niet perse te praten! Het gebeurt automatisch!


Keertje kennismaken? Dat kan. Ga naar de agenda en plan je kennismakingsgesprek in. Dit kan face 2 face of middels zoom.

Hopelijk tot snel!


Groetjes Corine

Workshops en bijeenkomsten

Kind & Co organiseert geregeld bijeenkomsten m.b.t. hoogsensitiviteit. 
Een voorbeeld hiervan is de bijeenkomst "kind van de nieuwe tijd". Hierin hebben we het over het herkennen en het erkennen van een nieuwetijdskind. Daarnaast wordt je rugzak gevuld met tips en tools. 

Lees verder via onderstaande link.

Categorieën