HUISWERKBEGELEIDING 

Groep 7/8 basisonderwijs

 1e en 2e jaars studenten V.O.

Kind & Co huiswerkbegeleiding is in het leven geroepen voor kinderen uit groep 7 en 8 en  studenten uit het Voortgezet Onderwijs die wat extra begeleiding of een stok achter de deur kunnen gebruiken.

Iedere leerling is anders. Leerlingen die graag wat vaardiger willen worden in een bepaald schoolvak komen met een andere reden dan een leerling die komt omdat het een goede stok achter de deur is. Wij houden rekening met beide leerlingen en houden rekening met de persoonlijke doelstelling.


Wanneer uw kind bij ons komt voor huiswerkbegeleiding dan starten we altijd met een kennismakingsgesprek zonder uw kind. Daarna volgt er een gesprek met uw zoon/ dochter erbij waarin afspraken gemaakt worden over de werkwijze en verwachtingen. Na dit gesprek volgt een gratis proefles. Kom lekker sfeer proeven en ervaren hoe het is om je huiswerk af te hebben en de lesstof tot je te nemen op jouw manier. 

We vinden het belangrijk dat uw zoon/ dochter goed leert plannen. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel binnen deze begeleiding. Ieder kind krijgt daarom een Kind & Co huiswerkplanner. Deze controleren we ook iedere week. U als ouder kunt de voortgang van deze planning ook bekijken in een app die we gebruiken. 

Wat we het allerbelangrijkste vinden is eigenaarschap. Het kind moet zich verantwoordelijk voelen voor zijn huiswerk. Zonder eigenaarschap is er geen motivatie. We streven er dan ook naar uw kind eigenaar te maken van zijn leerproces. 


Waarom huiswerkbegeleiding bij Kind & Co? Wij houden rekening met leerstijlen en sluiten daarom goed aan bij de onderwijsbehoeften van kinderen.  

De begeleiding vindt plaats tussen  14.00-16.00 op woensdag en  tussen 15.00-17.00 op vrijdag. Binnen deze uren zijn kinderen welkom hun huiswerk te maken en leerwerk te leren. De kinderen houden zich vooral aan hun planning en zodra wij deze gecontroleerd hebben mag het kind naar huis. Middels een berichtje houden we u hiervan op de hoogte! Vooraf maken we een afspraak rond welke tijd uw kind zal arriveren.

Uw kind zorgt er zelf voor dat het werk bij zich heeft!

Dus samengevat

  1. We starten met een kennismakingsgesprek met uw zoon/dochter
  2. Uw zoon/ dochter mag een proefles komen doen
  3. We leren uw kind plannen en uw kind krijgt een planagenda
  4. Deze planning houden wij ook in de gaten
  5. Uw kind leert hoe het goed kan leren en wordt vakinhoudelijk ondersteunt
  6. Iedere dag controleren we de planning.

Tarieven per 4 weken

  • 1 dag per week:        €40,-
  • 2 dagen per week:   €70,-

Tijdens schoolvakanties beperkt geopend.