GROEIEN EN BLOEIEN

Een online reis voor ouders, leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel die graag alles willen leren over:

- Beelddenken & Onderwijs

- Hooggevoeligheid

- Mindset

- Bewust lesgeven en opvoeden

In de 7 jaren dat ik werk met kinderen is het me niet alleen opgevallen dat de groep hooggevoelige/ beelddenkende kinderen groeit, het is me ook opgevallen dat ze anders in het leven staan. Ze bekijken de wereld door een andere, een nieuwere bril. Dit kan best lastig zijn in een prestatiegerichte maatschappij waarin hoge cijfers halen de normaalste zaak van de wereld is. Deze kinderen zien het anders... Gelukkig zijn door jezelf te zijn!


Het is niet mijn intentie kinderen in een malletje te plaatsen. Het is mijn intentie jou alles over hen te leren zodat zij gezien, gehoord en begrepen worden!


Want:

GRAS GROEIT NIET DOOR ERAAN TE TREKKEN! MAAR DOOR DE WORTELS WATER TE GEVEN!

Beelddenken & onderwijs

De term beelddenken is in mijn praktijk niet meer weg te denken. Veel nieuwetijdskinderen denken namelijk ook in beelden. Niet iedere beelddenker loopt vast, maar een grote groep kinderen wel. 

Tijdens dit thema van 3 weken neem ik je mee in de wereld van beelddenkers, hoe ze leren, wat ze nodig hebben en met welke kleine aanpassingen en/of toevoegingen je kinderen vooruit helpt. 

Wat komt eraan bod?
- Beelddenken
- Dominantiepatronen
- Onderwijs 
- Leren leren

Hooggevoeligheid

Er is een heleboel te vinden op internet over hooggevoeligheid. Maar wist je dat je als ouders en leerkrachten een hele grote rol speelt bij de omgang met hooggevoeligen?
Bewust ouderschap en bewust lesgeven zorgen ervoor dat je het beste uit je kinderen kunt halen.
STilstaan bij wat we doen en waarom we dat doen?

Tijdens dit thema zoomen we dan ook in op HSP, we hebben het over kinderen die hierin vastlopen maar we kijken ook naar bewust ouderschap en bewust lesgeven. 

Mindset

Een gedachte wordt een woord, een woord wordt een daad, een daad wordt een gewoonte. 

Alles begint met een gedachte. Het gaat over zaadjes die we planten, het gaat over zaadjes die gepland worden bij onze kinderen door anderen. Tijdens dit thema zoomen we in op onze mindset en hoe we de fixed mindset eenvoudig ombuigen van een negatieve naar een positieve!

3 Thema's 

De 3 thema's geven jou 140 pagina's aan lees/werkboeken
3 uur gezamenlijke zoomsessies.
1,5 uur, 1 op 1 coaching. 


We starten 3 oktober 

* 3 oktober: lees/werkboek "beelddenken en onderwijs".

Zoomsessie "beelddenken en onderwijs:" 21 oktober 20.00

* 31 oktober: lees/werkboek "Hooggevoeligheid."

Zoomsessie "hooggevoeligheid:" 11 november 20.00

*21 november: lees/werkboek "Mindset."

Zoomsessie "mindset:" 2 december 20.00

Q&A (vraag en antwoord sessie) 16 december 20.00

Tijdens het online traject mag er 3x een 1 op 1 gesprek ingepland worden van 30 minuten omdat iedere situatie maatwerk is.

Praktische informatie:


ღ Vanaf 3-10 ontvang je per thema een lees/werkboek in je mailbox.
ღ Naast deze lees/werkboeken is er na ieder thema een zoomsessie van +/- 1,5 uur op donderdag vanaf 20.00 (deze zijn niet verplicht en je kunt ze altijd terugkijken.)
ღ Er is een afgesloten Facebook groep waar we ervaringen delen en tips en trics delen en waar de zoomsessies terug te kijken zijn.
ღ Je krijgt 3x een coachingssessie van 30minuten á €105 met mij waarin we het uitgebreid hebben over jouw situatie. Je krijgt tips en adviezen zodat je er thuis of op school direct mee aan de slag kunt gaan.
ღ Maak gebruik van de vroegboekkorting tot 1-9-2021 

Categorieën