Book Now

HOOGGEVOELIG

Een grote groep kinderen is hooggevoelig geboren. We noemen hen ook wel HSP, High Sensitive Person. Het is een karaktereigenschap van kinderen. Geen stoornis!

Omgaan met hooggevoeligheid kan best moeilijk zijn. Zowel voor het kind als voor de ouder. Tóch is het in 99% van de gevallen zo dat de kinderen het niet van een vreemde hebben. Als ervaringsdeskundige kan ik je vertellen dat ik er pas achterkwam dat ik HSP ben toen mijn oudste geboren werd. 

Ik las boeken, volgde trainingen en workshops en wilde alles weten! Er vielen een heleboel kwartjes op hun plek.

Zoals ik al zei is hooggevoeligheid is een gave, een karaktereigenschap. Je voelt vaak de emoties van een ander aan, bent sfeergevoelig. Wanneer je een huiskamer binnenloopt dan voel je al wat voor energie daar hangt. Maar het kan ook zo zijn dat je last hebt van lichamelijke klachten, gevoelig bent voor labels in je kleding, de naadjes op je sok, vaak verkouden bent, oorontstekingen hebt of gehad hebt. Sociaal-emotioneel kan het soms lastig zijn om vriendjes te maken of juist te onderhouden. Dit heeft alles met het VOELEN te maken. De ene VOELT van binnen, de ander VOELT van buiten.

Moet je je voorstellen wat een hooggevoelig kind allemaal oppikt in een klas. 25 kinderen, de leerkracht. En dan buiten op het plein voelen ze nóg meer. 

Kind & Co richt zich op hooggevoelige en beelddenkende kinderen. Niet alleen gericht op onderwijs maar ook gericht op de thuissituatie. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn om te begrijpen wat hooggevoeligheid is en wat het inhoudt. Hoe je je kind goed kunt begeleiden hierin.

Als coach voor deze mooie groep kinderen draag ik graag mijn steentje bij. Begrip, erkenning en herkenning is wat kan ik jullie bieden. Maar ik kan ook invoelen wat jullie kind nodig heeft. 

Vergelijk het met de WIFI verbinding. terwijl ik dit nu typ heb ik geen kabel nodig om internet te krijgen. De verbinding komt tot stand door energie. We kunnen deze energie niet zien, we weten echter wel dat deze er is.  Invoelen betekent dat ik mezelf "inplug" op jullie verbinding, oftewel jullie energie. Door te voelen weet ik wat jullie kind nodig heeft, wat jij nodig hebt, zo kan ik jullie gericht helpen met jullie hulpvraag. 

Dit kan telefonisch, maar ook middels een gesprek met jullie hier bij mij. 

Het is niet vaag of wazig en ook niet zweverig. Ik ben immers iemand die met beiden benen op de grond staat. 

Hoe gaat dit?

Wanneer we een afspraak maken, telefonisch of in "real life" dan wil ik eerst graag horen wat jullie vraag is. Waar jullie tegenaan lopen. Vaak begin ik dan te schrijven, maar ik begin ook meteen te voelen. 

Ik ben iemand die de boodschap meteen overbrengt. Ik zal er niet omheen draaien en meteen vertellen wat ik voel. Soms is hier een extra oefening bij nodig. Dan zet ik jullie zelf aan het werk. Niks spannends of geks maar gewoon een oefening die jullie zelf al een heleboel inzichten geeft. Alles wat ik er dan aan toevoeg zijn cadeautjes en helpen jullie om thuis meteen aan de slag te gaan met deze inzichten. Mocht een tweede afspraak wenselijk zijn dan is hier uiteraard een mogelijkheid voor. 

Uiteraard staat de koffie en thee klaar en maken we er iets heel moois en bijzonders van. 

"Haal het beste uit jezelf is mijn motto!" Dat is niet alleen gericht op kinderen maar ook op jullie als ouders. Wil jij graag geholpen worden met jouw hooggevoelig kind? Neem dan contact met me op! 


Wil je een telefonische afspraak maken? Klik dan op onderstaande button. 


Voor een telefonische afspraak geldt dat er vooraf betaald dient te worden. Dit kan door op onderstaande button te klikken. 

Kosten hiervoor bedragen: €50,00 per uur