Waar een wil is, is een weg

Ik spreek vaak veel kinderen uit groep 8 die hier komen om de puntjes op de i te zetten. Ze hebben een droom/ doel alleen weten ze niet zo goed hoe ze daar moeten komen.

In groep 7 kregen ze een voorlopig advies en de meeste kinderen komen hier omdat ze het er niet helemaal mee eens zijn. Ze willen graag aan de slag gaan om de 'puntjes op de i te zetten'.

Soms zetten we alleen de puntjes op de i. Soms is er iets meer nodig. Ze hebben dan vaak een fixed mindset 'het lukt me toch niet!'

Met deze instelling ga je er niet komen, terwijl ik juist vaak zie dat, zodra hun mindset verandert er ineens veel meer uit te halen is.

Met deze kinderen wil ik graag rond de tafel om ze de weg te wijzen middels een training van 4 dagen waarin we:

-aan de slag gaan met hun doel.

-we brengen in kaart wat ze willen

-we zetten de stip aan de horizon

-we kijken wat er nodig is om daar te komen

-we gaan aan de slag met hun mindset

-we geven tips en trics m.b.t de Cito toets

-we leren hoe kinderen taakgericht kunnen blijven

-we maken ze eigenaar van hun proces

--> Oefen jij dan Cito toetsen? Nee, maar we geven wel tips hoe je vraagstukken aan kunt pakken. Hiervoor krijgen de kinderen dan materialen mee die ze fijn vinden.

Wat gaan we doen?

- Dag 1: stip aan de horizon. Waar sta je? Waar wil je naartoe?

- Dag 2: Mindset 'ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!' Be like Pippi. We gaan beeldend en middels spel aan de slag met onze mindset. 

- Dag 3: Eigenaarschap. Jij bent de creator van je eigen proces. Als je iets wilt dan ga je er zelf voor zorgen dat het je lukt. That's life! Wat heb je nodig? Wat kun je beter laten? 

- Dag 4: Cito tips! Hoe pak ik ze nu aan? Hoe kan ik het mezelf makkelijker maken? Hoe kan ik een vraagstuk aanpakken? En welke materialen helpen me?

Na deze training gaan kinderen met een rugzak vol tips, trics en een positieve mindset naar huis zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen en ze helder hebben wat ze willen en weten wat ze daarvoor moeten doen en laten.

Door de jaren heen heb ik namelijk gezien dat het de kleine dingen zijn die het doen. En die kleine dingen deel ik graag met ze

Praktische info:

-We plannen eerst een apart kennismakingsgesprek in de maand september of oktober in met ouder(s) en kind. We bespreken hierin wat de stand van zaken nu is. 

- Data en tijd: 13-20-27 oktober en 3 november van 18.30-19.45 (drinken en materialen inbegrepen)

-Er is plek voor 5 kinderen.

-Investering bedraagt €139,- Meld je je kind voor 27-09-2020 aan dan maak je gebruik van het earlybird tarief á €119,-

-In januari plannen we een afsluitend gesprek in voor de laatste tips. Hier zijn ouder(s) ook bij.

In totaal komen we dus 6x bij elkaar. 2 aparte bijeenkomsten met ouders, 4 bijeenkomsten met alleen deelnemers.