Training studievaardigheden

06-02-2021

Of het nu aan de Corona thuiswerkperiode ligt of aan andere zaken. Ik krijg momenteel ontzettend veel hulpvragen als het gaat om de studievaardigheden van studenten uit het voortgezet onderwijs. Maar ik hoor ook erg veel dat de studenten momenteel allemaal last hebben van een vol hoofd!

Studievaardigheden

Wat zijn dit?

Studievaardigheden zijn de vaardigheden die kinderen moeten bezitten om het studeren makkelijker te maken. Denk dan aan:
* Plannen (en je eraan houden)
* Organiseren (wat doe ik eerst, wat daarna)
* Effectief leren (hoe zorg ik ervoor dat ik tijd over houd)
* Taakgerichtheid en focussen 

In een wereld boordevol prikkels is het extra lastig om je aandacht erbij te houden. Er zijn honderdduizend dingen op te noemen die veel leuker zijn dat studeren. 

Maar wat als je vastloopt? Als de onvoldoendes je om de oren vliegen? Wat als je het niveau eigenlijk aan zou moeten kunnen maar het er nog niet uitkomt? 

Dan is er werk aan de winkel. Werken aan de vaardigheden die nodig zijn om van onvoldoendes weer voldoendes te maken.

Inhoud

Tijdens deze training van 3 bijeenkomsten houden we ons bezig met:

* Het maken van een goede planning en hoe we ons eraan kunnen houden.

* Prioriteiten stellen. Wat doe ik eerst? En wat doe ik daarna? Hoe pak ik het aan?

* Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn aandacht bij mijn taak houd? 

* Welke leermethodes zouden mij helpen om sneller en effectiever en beter te leren?

De materialen die jou helpen zijn van het huis! Denk dan aan bijvoorbeeld een fijne en overzichtelijke weekplanner of denk aan hulpkaarten die je helpen samenvatten.

Maar er is meer!

Naast de studievaardigheden die we oefenen krijgen de kinderen ook een Access Bars behandeling. Weet je niet wat Access Bars is? Lees dan alles over Access Bars op deze pagina.

Ik wil dat iedere student na de training ook met een leeg hoofd naar huis gaat! Rust in het hoofd, rust in het lijf zodat er weer ruimte is op hun "harde schijf".

Voor die behandeling plannen we een aparte afspraak in hier in de praktijk

Praktische informatie:

Deze training zal middels Zoom gedaan worden. Een online tool voor webinars. Werken met Zoom is eenvoudig. De afspraak voor Access Bars is hier in de praktijk.

Data: 6-20-27 februari

Tijd: 15.00-16.00

Investering: €119 (incl Access Bars á €65)

* In totaal werken we 3 keer samen middels Zoom en je krijgt er een Access Bars behandeling bij. Rond maart volgt er een afsluitend gesprek met ouder(s) en student.  

* Wil je weten of deze training iets is voor jouw kind? Maak dan een telefonische afspraak via de agenda, dan bespreken we samen of deze training geschikt is!

Categorieën