Tafels rammen voor beelddenkers

24-01-2022

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat de tafels een zeer belangrijk onderdeel zijn binnen het rekenonderwijs. Zonder de tafels kun je later vastlopen. Sommen uitrekenen duurt dan niet alleen veel langer, het is ook zo dat zodra de tafels onvoldoende gememoriseerd zijn, kinderen eerder fouten maken. 

Denk bijvoorbeeld aan cijferend vermenigvuldigen. 

Als de tafels van 1-10 al abracadabra zijn, dan worden zulk soort sommen Chinees. 

Of wat denk je van onderstaande sommen. Breuken vermenigvuldigen! Ze moeten hier niet aleen de keersommen beheersen, maar ook de deelsommen. Hier komt eigenlijk alles samen!

Online masterclass

1 maart leg ik je graag uit WAT de gouden formule is om tafels in te slijpen middels een online masterclass van 1,5 uur.

* HOE bieden we een tafel aan?

* Welke spellen en beweegideeën zet ik daarna in om hem in te slijpen?

Het start met...

Wanneer we een tafeltraining organiseren dat staat er iedere les 1 tafel centraal. Iedere les begint hetzelfde.. We rammen er een tafel in. Dit duurt (na een paar keer oefenen misschien) 15/25 minuten. 

"Kleur, herhaling, auditieve en visuele instructie" zijn hier belangrijke sleutelwoorden. Beelddenkers hebben namelijk giga veel baat bij deze manier van leren. 

Daarna gaan we de tafel inslijpen (oefenen oefenen oefenen) middels spel en beweging. En die ideeën zijn eindeloos. met een klein beetje creativiteit tover je zo een nieuw spelidee uit de hoge hoed maar hier help ik je bij.

Je ontvangt namelijk een tafel spel en beweeg ideeën boek via de mail zodat je meteen aan de slag kunt!

Lijkt dit je iets?

Geen hogere wiskunde, niet ingewikkeld, in Jip en Janneke taal! Dat vind ik belangrijk. Makkelijk te volgen voor ouders maar ook onderwijspersoneel. Iedereen is welkom!

1 maart 2022

19.00-20.30

Via ZOOM (link ontvang je 24 uur van tevoren in je mail met het spel en beweeg ideeën boek erbij. 

Investering: €29 (meld jezelf aan vóór 10-2 en ontvang €5 korting)