Spelling vierdaagse

07-02-2020

Vindt jouw kind spelling ook zo lastig? Zijn de spellingsregels pittig? Of kent hij deze juist wel maar vindt hij het lastig om de regels toe te passen? Dan help ik jullie graag!

* Voor kinderen uit groep 6,7,8

Spelling vierdaagse


In 4 dagen help ik uw kind graag met de moeilijkste spellingsregels. 

De lange en de korte klank zoals "lo pen". Ontzettend veel kinderen schrijven hier "loo pen" of wat dacht je van het woord "klo ppen", veel kinderen schrijven hier "klo pen".

Tweetekenklanken: Zoals de "au, ou, ei, ij, eu, ui, oe." Hoe schrijf ik deze? En welke woorden schrijf ik met "au" en welke woorden met "ei?"

Werkwoordspelling: Wanneer schrijf ik nu alleen een "d?" Wanneer schrijf ik "dt?" 

Zoals: Hij wordt vandaag 10 jaar."

We werken met het werkwoordschema.

Herhalingsles: We herhalen de moeilijkste spellingsregels


Lapbook

 In deze vierdaagse workshop werken we met een lapbook. 
Een lapbook is een handig boekje met een verzameling `mini boekjes, vouwwerkjes, klepjes enz. In een lapbook wordt gewerkt met kleuren, met beelden en met woorden. Zo worden de beide hersenhelften aangesproken wat het leren alleen maar bevordert.
En niet te vergeten... lapbooks maken is gewoon ook leuk! En wat leuk is, onthoud je beter.

Na afloop mag het lapbook mee naar huis genomen worden.

Spelend leren

Maar dat is niet alles. Want we gaan vooral actief aan de slag middels spel en beweging. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het dan beter blijft hangen. 

Wist jij bijvoorbeeld dat we op school alleen ons hoofd gebruiken? 1/8 van ons lichaam dus. Dat is jammer! Daarnaast werkt het voor veel kinderen veel beter om naast beweging ook te werken met kleur. 

Praktische info

Data: 7+14-21+28 februari

Tijd: 13.30-15.00

Waar: Dopheide 25

Er is plek voor maximaal 5 kinderen.

Investering: €135 incl materiaal. 

Vroegboekers die voor 31-12 aanmelden krijgen €10,- korting

* Kinderen die bezig zijn met een traject bij Kind & Co krijgen €25 korting op de originele prijs! Neem contact op met Corine (06-47563575) om je kind aan te melden.