Slaap lekker!

03-01-2019

  Wat is dat toch af en toe? 

Je bent moe, besluit daarom lekker op tijd je nestje op te zoeken, nestelt je lekker onder de dekens, rustend op je kussen en dan....Begin je te malen... 

Met enige regelmaat heb ik hier last van. En ik bedacht daarover de volgende theorie:

Wanneer je in je mandje ligt, je rust vindt en dichter tot jezelf komt, je voelt hoe je je voelt, de dag evalueert, begin je na te denken over alles wat je die dag meemaakte. Leuke dingen, minder leuke dingen, alles passeert de revue nog even. 

Wanneer ik mezelf hierop betrap beginnen de vragen.. Waarom denk ik dit eigenlijk? Waarom kan ik dit toch niet loslaten? Voor wie doe ik dit eigenlijk? Kortom, ieder onderwerp roept nieuwe vragen op. En over die vragen denk ik dan na. Sterker nog, ik denk er heel lang over na. Zo lang dat ik het ooit 02.00 zie worden. 

Waarom overkomt me dit dan iedere avond? Ik heb liever dat die gedachten en vragen gewoon overdag komen, dan kan ik er iets mee! Nu moet ik ze onthouden tot de volgende dag om iets met de antwoorden te gaan doen.

Is dit herkenbaar? Of ben ik de enige die dit heeft? 

Oké, ik weet nu dat dit komt omdat ik dus 's avonds dichter tot mezelf kom. Dat ik in " standje rust" zit en mijn gedachten de kans geef met mij aan de haal te gaan!  Dat is fijn om te weten. Dan kan ik dit wellicht ook ombuigen. En ik heb al een idee hoe ik dat kan doen. Ik deed het namelijk al eerder. Ik was er alleen even mee gestopt (oops)

Ik gebruikte een tijd geleden de app "Fabulous" Een app die me door de dag heen herinneringen stuurde over oefeningen en rituelen die ik in heb gesteld. Zo werd ik s' morgens gewekt en las ik dat ik water moest gaan drinken, dat ik daarna mocht ontbijten en daarna mijn "to do lijst" mocht gaan schrijven. Ook deed ik wat stretch oefeningen die ervoor zorgen dat ik  "aan" stond. De app loodste me door het hele ritueel heen met mooie en rustgevende achtergrondmuziek. Voor sommige misschien een tikkie zweverig maar voor mij werkte dit. Je klikt de activiteit aan die je gedaan hebt, of gaat doen en de app zet een fijn muziekje op of een prettig geluid zodat je de focus beter kunt bewaren en wanneer je een ritueel gedaan hebt hoor je een "bevredigend" geluidje en ben je gewoon trots dat je dit gefikst hebt.

Zo rond 16.00 kreeg ik  dan een melding dat ik thee mocht gaan drinken, me even terug mocht trekken en even tijd voor mezelf nam. Dit was altijd een fijn momentje, even afschakelen, even niks om daarna óf te gaan werken, óf langzaam te beginnen met koken enz. 

Het mooiste moment kwam s' avonds om 21.45. Dan kreeg ik een melding dat ik "dankbaar" mocht zijn. Dit ging als volgt. Ik pakte pen en papier, ging in mijn hoofd de dag doornemen en begon gewoon te schrijven. 10 minuten lang, de app gaf aan wanneer ik mocht stoppen. Pennen, pennen, pennen.  Ik kreeg er vaak een smile van op mijn snoet, de dankbaarheid stroomde door mijn lijf en met een big smile ging ik daarna dan mijn mandje in om lekker te kunnen gaan slapen. 

Zoals je kunt lezen heeft deze app me dus goed geholpen, ik had een goede focus, rust in mijn lijf, ik was doelgericht bezig, en ik kon goed slapen. 

Maar ja, ik was er wel mee gestopt (oops). Ja, dat wel,  het ging eigenlijk zo goed dat ik even dacht dat ik hem niet meer nodig had (oops) maar ik ga er nu ook weer snel mee beginnen! Doe jij met me mee?

Download de app "Fabulous", stel je rituelen in en ga aan de slag!

Succes!

Heb jij nog andere ideeën? Deel ze met ons, delen = vermenigvuldigen

Volg jij Kind & Co al op Facebook & Instagram?