Hoeveel ballen houd jij hoog?

16-01-2019

Als moeder zijnde vind ik het belangrijk dat mijn kinderen lekker in hun vel zitten, dat we een warm nest voor ze creëren en dat het thuis lekker loopt.

Waarschijnlijk zijn er een heleboel moeders het wel met me eens en hebben we dezelfde ambities. Maar vertel eens.. Hoe doe jij dat? Hoe houd jij al die ballen hoog?

Om heel eerlijk te zijn vind ik dit best een pittige opgave namelijk. Kom ik erachter dat mijn "plan & organiseer" skills toch eigenlijk wat te wensen overlaten bijvoorbeeld. Word ik dagelijks geconfronteerd met het gevoel dat ik écht "geen bal" over het hoofd mag zien. Of ja, ik mag dat niet van mezelf. 

Breng ik de kinderen naar school, werk ik het huishouden bij, doe ik de was, administratie, werk ik 4 dagen per week, wil ik ook nog een bijdrage leveren op de scholen van mijn kinderen, verwacht ik van mezelf dat ik klaar ben met dit alles zodra de kinderen thuis komen om daarna lekker te theeleuten met ze, wil ik tijdens het avondeten van iedereen weten en horen hoe hun dag was, wat ze geleerd hebben, wil ik er zijn als ze "schoolse vragen" hebben, geef ik ze dus (soms) bijles, en dan wil ik eigenlijk nog het liefst dat ik dit allemaal met 2 vingers in mijn neus doe met een big smile op mijn gezicht. 

Oh en ik vergeet Paul. Ik wil ook nog dat ik een leuke partner ben, dat hij blij wordt als ie me ziet, dat we tijd maken voor elkaar..

En nu ik hierover nadenk vergeet ik mezelf. Ik wil zelf lekker in mijn vel zitten, een goede focus hebben, mijn werk goed kunnen uitoefenen, zorgvuldig omgaan met rust en werk, tijd hebben voor vriendinnen en leuke dingen enz enz enz.

Pfffff, hoe doen we het toch?

Ik heb hiervoor geen kant en klare oplossing, als ik die wel had, zou ik hem vertellen. 


 Ik ben me er bewust van dat ik deze dingen doe omdat ik het wil, ik wil dat mijn kinderen gelukkig zijn, dat Paul gelukkig is, dat ik gelukkig ben. Maar zien jullie ook dat ik dus vooral iets WIL voor anderen? Het is niet voor niets dat ik mezelf pas op plek nummer 3 zet. Ik cijfer mijn eigen behoeften altijd weg. Heb ergens geleerd dat mama's moeten zorgen, thuis op het nest moeten zitten. Maar ik vergeet wel dat vrouwen zich al langer mogen laten horen. Dat wij, net als onze mannen, werken en een steen bijdragen (ja een steen, geen steentje) Dat we daarnaast nog de boodschappen, was, huishouden, hobbies van de kinderen, schoolse zaken en de hele mikmak doen. Jeetje, wat hebben wij het druk! Chapeau voor alle vrouwen!

                                            Herken jij dit?

Wat gebeurt er eigenlijk als het thuis niet lekker loopt. Ik ga zorgen. Als ik zie dat het thuis even niet zo lekker loopt dan schiet ik in "de zorgstand." Ga ik problemen oplossen voor anderen, ga ik het huis poetsen als Paul zich irriteert, ga ik mijn kids helpen met huiswerk omdat ze vastlopen enz enz. Je hebt het niet in de gaten maar je bent al gauw geneigd om jezelf weg te cijferen..

Pas als het thuis goed loopt, mag ik iets voor mezelf doen!

Wat kunnen vrouwen streng zijn voor zichzelf! 

                                           Is er een oplossing? 

Zelf heb ik de quote "echte mama's zijn niet perfect en perfecte mama's bestaan niet" opgehangen in de keuken zodat ik deze dagelijks lees en die me bewust maakt van het feit dat ik voor NIEMAND die 150 ballen hoog hoef te houden. 

Want uiteindelijk help ik er niemand mee als ik als een bezetene hier door het huis ga, de enige die ik ermee heb, ben ik zelf!

             Ik kies dus voor mezelf!
Wil jij die kaart ook? Je kunt hem hier vinden!

Groetjes Corine

Volg jij Kind & Co al op Facebook & Instagram?